Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Helsingin Ponnistus valmennuspäälliköt esittelyssä:

Ensimmäisenä vuorossa 2010-2008 syntyneiden valmennuspäällikkö Outi Alakurtti

 

Oma jalkapallotaustasi?

Aloitin pelaamisen 11 vuotiaana Lohjan Pallossa jossa pelasin siellä aina 17 ikävuoteen asti, jonka jälkeen pelasin vuoden Espoon Hongassa 1 divaria. Honka kauden jälkeen FC Kontuun jossa vuosi divaria ja vuosi liigatasolla. Siinä sivussa myös kymmenisen vuotta salibandyliigaa. Jalkapallo valmentajana kolmas vuosi menossa ja olen suorittanut C tason liiton koulutuksen. Seuraavaksi suuntaan C+ Liikunnan ammattitutkinto koulutukseen joka on vuoden mittainen erityisesti alle 12 vuotiaiden valmennukseen keskittynyt kurssi. Lisätietoja C+ koulutuksesta.


Miksi Ponnistus?

Poikani pelasi ison seuran kaupunginosajoukkueessa mutta joukkueen toiminta ei vakuuttanut. Ponnistus vaikutti tervehenkiseltä paikalta lapselle pelata jalkapalloa. Kävimme tutustumassa joukkueeseen ja valmennukseen ja kun vastaanotto oli heti hyvin lämminhenkinen niin valinta oli selvä. Seura tarvitsi myös lisää valmentajia joten vähän vahingossa sillä tiellä ollaan. Seuran toiminta kasvaa ja kehittyy koko ajan ja on ilo olla mukana kehittämässä seuran toimintaa eteenpäin.

 

2010-2008 syntyneiden valmennuspäällikkö ?
Kyllä tosiaan - uusi mielenkiintoinen konsepti Ponnistuksessa joka aloitettiin nyt syksyllä. Yhden valmennuspäällikön sijaan meillä on kolme henkilöä jotka keskittyvät tietyn ikäisten joukkueiden valmennuksen koordinointiin ja ikäluokkien valmentajien sparraamiseen. Uskon että tämä on toimiva systeemi sillä yhden henkilön on oikeasti aika vaikea olla asiantuntija niin 7v. ja 16v. pelaajien valmennuksessa. Toiminta on alussa ja kehittyy mutta oikealla tiellä ollaan. Vastuullani ovat siis sekä poikien että tyttöjen ryhmät.

Olet myös 2009 syntyneiden vastuuvalmentaja. Ryhmä on suhteellisen iso ja pelaajien taitotasot aika erilaisia. Miten on taattu että kaikille tulee peliaikaa ja tasonsa mukaista treeniä?

Pelaamme eri tasoilla eri joukkueilla mutta emme rakenna erityisiä kilparyhmiä. Pelaajia liikutetaan jatkuvasti eri tasoilla tarpeen mukaan. Eniten pelanneet 09 pojat käyvät pelaamassa myös 08 ikäisten kanssa. Tasot eivät ole kiveen hakattuja vaan pyritään siihen että on riittävän haastavaa, mutta kuitenkin taataan että  pelaaja saa onnistumisia laajasti. Ei haeta pikavoittoja peleistä, vaan tärkeää että yksilö kehittyy. Lapset kehittyvät eri osa-alueilla ihan eri aikaan.

Harjoituksissa kaikki ikäluokan pelaajat ovat samaan aikaa paikalla samoissa treeneissä mikä on tärkeää yhteishengen kannalta. Treenien sisällä pyritään jakamaan porukkaa tason mukaan. Voidaan tehdä samoja harjoitteita pienellä helpotuksella/vaikeutuksella. Yleensä myös vuotta nuoremmat ja vanhemmat ovat samaan aikaan kentällä joten pelaajia voidaan pyörittää treeneissä enemmän osaamistason kuin syntymäajan mukaan. 

Miten suhtaudut pelaajiin jotka harrastavat toisiakin lajeja?

Tässä iässä on tärkeää harrastaa monipuolisesti eri lajeja! Osa pelaajistamme on koripallossa, taekwondossa jne jotka ovat erittäin hyviä lajeja jalkapallon oheen. Niille pelaajille jotka eivät käy muissa treeneissä olemme järjestäneet säännöllisesti oheistreenejä paini ja taekwondo valmentajien vetäminä joissa harjoitellaan koordinaatiota ja kehonhallintaa monipuolisesti. Tätä toimintaan tulemme jatkamaan yhteistyössä ko. lajien seurojen kanssa. 

Minkä tasoisen pelurin kannattaa tulla Ponnistukseen?

Meille voi tulla ihan aloittelija tai sitten huippulahjakkuus sillä tarjoamme molemmille hyvät mahdollisuudet kehittyä eteenpäin. Vähintään lapsi saa itselleen hyvän liikunnallisen harrastuksen loppuelämäksi.   

Tavoitteellisesti harjoittelevan lapsen (=vanhempien) kannattaa myös pysähtyä miettimään onko jonkun suurseuran "edari" se oikea paikka vai olisiko laadukas lähiseura sittenkin se oikea paikka. U
skon että hyvähenkisessä paineettomassa ympäristössä lapsen on parempi kehittyä pelaajana kuin liian kilpailuhenkisessä ympäristössä.

Ponnistuksen 09 pojat harjoittelevat pääosin seuran omalla kentällä Haapiksella tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin. TERVETULOA MUKAAN joukkueeseen. Lisätietoja joukkueen toiminnasta tästä linkistä          09 ja 08 poikia piirisarjamatsin jälkeen 

 

09 poikia Haapaniemen turnauksessa